Συνταγές
Αγκινάρες με αρακά
Άτομα 6
6 αγκινάρες μετρίου μεγέθους
½ κιλό αρακά
250 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
200 γραμ. βιτάμ
χυμό ενός λεμονιού
Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία-μία ως εξής:
Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα της κάθε αγκινάρας. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι, τις κόβετε στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν με λίγο βιτάμ για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, το ανάλογο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό